uppsats

Djurförsök

 

Att djurförsök pågår överallt i världen är ingen nyhet, men vad ger oss människor rätt att leka gud? Tydligen tycker väldigt många att vi har den rätten eftersom att Sju av tio svenskar accepterar djurförsök inom medicinsk forskning visar en undersökning gjord av www.djurförsök.info, men en ljus nyhet är att fler yngre tycker att djurförsök är fel och många jobbar aktivt för att stoppa djurförsök och hitta alternativa metoder. Men vad behöver en alternativ metod bestå av?

* De måste vara pålitliga rent tekniskt och ge samma resultat för samma test och det ska inte spela någon roll var de testas och vem som gör testerna.

*De alternativa metoderna måste kunna förutspå skador hos människor. Ett problem är att det inte alltid finns tillräckligt med data från människor för att kunna utvärdera de alternativa testmetoderna helt säkert. Ofta finns bara djurtestresultat att få tag på, men hur vet man vilka svar som är mest säkert
om den nya alternativa testmetoden ger ett svar och djurtesten ett annat?

* Den alternativa testmetoden ska fungera för många olika ämnen och produkter som kan vara mycket olika varandra.

Tyvärr kan alternativa metoder vara mycket dyra vilket kan vara en anledning till varför man inte arbetar med dem.


Kommentarer
Postat av: sparrowcrazy/Atlanta K.

Har du och Jossan J. samma? Trodde att Jossan hade fått ta den till slut? A ja, i alla fall länkarna verkar intressanta.=)

2010-02-07 @ 15:56:23
Postat av: Josefin Johansson

Haha Ja atlanta, vi har smma :9 Jossan c hade det först men jag kunde verkligen inte skriva om dödshjälp så vi fick ha samma :)

2010-02-11 @ 22:59:26
URL: http://djurforsok.blogg.se/
Postat av: Jonas

Vänta helst med att skriva om alternativa metoder. Inled med att ge en bakgrund till vad "djurförsök" är och hur de används. Sedan redovisar du tankarna hos de som är för djurförsök, för att därefter redovisa kritiken mot djurförsök. Efter detta kan du gå in på alternativa metoder och avslutningsvis argumentera för din åsikt.

2010-02-17 @ 14:50:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0